ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Kulturarvspriset 2015 till Kalmar Slott

Det årliga priset på 10.000 kronor som delas ut av organisationen Svenskt Kulturarv har i år förlänats Kalmar Slott och dess slottsfru Mimmi Mannheimer.

Verksamheten har uppmärksammats för att man lyckats skapa en ”ny generation av besökare till Sveriges kulturarv”. Satsningen på narrar och riddare skapar ett lärande äventyr på slottet för den yngre generationen. Här öppnas barnasinnet för stora som små och man får samtidigt en inblick i slottets och dess tidiga innevånares liv. På sommaren öppnas ”barnens slott” som i år slagit besöksrekord.

Juryn har bestått av styrelsen för Svenskt Kulturarvs med dess ordförande Meg Tivéus, journalisten och författaren John Chrispinsson, Jan Larsén, Strömma Turism & Sjöfart AB, Projektledare Åse Berglund, Överintendenterna Magnus Hagberg och Berndt Arell samt Lena Sjölin, Svenskt Kulturarv.

Svenskt Kulturarv är en medlemsförening för museer, slott och andra besöksmål med syftet att vara ett skyltfönster för sina 250 medlemmar och 300 besöksmål och öka intresset för vår historia och kulturarvet.

Organisationen ger ut ett ”Kulturarvskort” för 150 kronor, som ger dess innehavare  tillträde till medlemmarnas besöksmål med 50 procent rabatt på entrén. Varje år, i maj, kommer magasinet ”Upptäcksresan” ut, där man får information om utställningar och evenemang på landets muséer - där man även kan hämta sitt exemplar.

Tre gånger om året ger man även ut sin tidning ”Kult” för den som vill hålla sig informerad om branschen.

Publicerad 2015-10-27