ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Ambassadörer stöttar sitt lands turism.

Turism har i många länder blivit en offentlig angelägenhet. Så offentlig så att landets ambassadörer träder in och deltar i olika evenemang för landet på sina respektive marknader.

Den tyska ambassadören som idag har sitt residens i ABBA-profilen Stickan Anderssons villa på Djurgården, granne med Skansen, har vid flera tillfällen anordnat middagar för att sammanföra tyska turistintressen med svenska kontakter. Nu senast besöktes Sverige av det utskott i den tyska riksdagen som hanterar de turistiska frågorna. Ett tiotal riksdagsledamöter gjorde en snabbvisit i huvudstaden för att träffa ett antal svenska turistexperter från Visit Sweden och kollegor från Riksdagens Näringsutskott.

En pinsamhet uppstod dock när delegaterna skulle checka in i de av Ambassaden bokade hotellrummen på Scandic. Rummen var dubbelbokade så de tyska riksdagsledamöterna fick spridas över staden till andra hotell. Och till middagen hos ambassadören hade bara två av näringsutskottets ledamöter infunnit sig, en moderat och en SD.

Några veckor tidigare bjöd den franska ambassadören tillsammans med den franska turistorganisationen Atout France, på lunch för ett antal viktiga svenska leverantörer till den franska turistindustrin. Syftet var att under en informell lunch få tips på hur man ska kunna öka det svenska inflödet av turister till Frankrike. I dag reser svenskar till främst tre områden i Frankrike, Paris, Medelhavskusten och under vintern till Skidområdena i franska alperna. Men menar man, Frankrike har mycket mer att erbjuda en svensk besökare som vindistrikten, Atlantkusten, Normandie och inte minst de franska medelhavsöarna.

Inom kort kommer representanter för den nordnorska turismen till Stockholm för att knyta kontakter och bjuda särskilt inbjudna på en lunch med maritima råvaror från sin region. Självklart avnjuts detta lunchmöte på den norska ambassaden i Stockholm.

 

Publicerad 2015-11-02