ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Nyköpings golfklubb investerar i turism

Den stora haussen för golf som för några år sedan resulterade i att många hektar jordbruksmark omvandlades till golfbanor har klingat av. I dag gäller det för golfkubbarna att locka medlemmar för att få verksamheten att gå ihop.

I Nyköping har golfklubben valt att satsa på utifrån kommande gästande spelare. Inför säsongen 2016 investerar man hela 6,5 miljoner för att kunna ta emot turism med såväl boende som spel. Nya stugor för övernattning  byggs och en avloppsanläggning som ska klara av den utökande verksamheten ingår i planerna.

Det gäller att kunna erbjuda en komplett lösning för gästen i dag med förutom en spännande och utmanande golfbana ska det finnas boende och service från frukost till middag på anläggningen.

Allt fler golfklubbar satsar på utifrån kommande gäster med boende i hotell i grannskapet och ställplatser för husbilar/husvagnar. I Nyköping har man ett etablerat samarbete med några av stadens hotell och ett samarbete med andra sörmländska golfklubbar för att locka golfturism till landskapet är i vardande.

Golfturismen är en viktig reseanledning för många och en viktig intäkt för golfnäringen runt om i världen. Bara i Sverige räknar man med att golfen omsätter 1.9 miljarder kronor årligen.  

Publicerad 2015-11-29