ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Statliga bolaget Inlandsinnovation avvecklas

Under den borgliga regeringen med Centerledaren Maud Olofson som näringsminister, etablerades ett riskkapitalbolag Innlandsinovation, med säte i Östersund. Med ett par miljarder i kassakistan var avsikten att hjälpa företag och verksamheter i främst Norrlands inland med kapitalförsörjningen.

I dag är Inlandsinnovation största aktieägare i Orsa Grönklittgruppen med anläggningar som Orsa Grönklitt, Orsa Rovdjurspark, Orsa Camping, Orsa Bowling, Rättviks Camping, Enåbadets Simhall, Siljansbadets Camping, Grännastrandens Camping, Sagolandet Tomteland, Tänndalen och Moraparken. 

Nyligen investeras 50 miljoner kronor i Branäsgruppen med anläggningar förutom Branäs som Kungsberget, Vallåsen, Önneboda och 12-mannabacken.

Dessutom har man investerat i Kittelfjäll och Resort Örndalen(nära Vemdalen).

I en utredning av den nya regeringen föreslogs att ett nytt statligt bolag bildas - Fondinvest. Där avser man att placera det aktier och investeringer som gjorts av Innlandsinnovation och bolaget Fouriertransform. 

Något beslut om det nya bolaget har riksdagen ännu inte fattat. Men på en direkt fråga till Näringsdepartementet så lovar Regeringen att de nuvarande innehaven i de båda bolagen ska hanteras ”på ett ansvarsfullt sätt”.

Kritikerna, främst från Centerpartiet konstaterar att än en gång kommer det statliga ansvaret för kapitalförsörjningen till verksamheter i glesbygden att hamna i Stockholm.

   

Publicerad 2016-01-15