ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Höstens alla turismutbildningar


Sabbfakta om turismens utbildningar.

För en stor och växande näring som turismen i vårt land, är utbildningen en av de viktigaste frågorna. Och för en näring med så många olika verksamheter kan det vara svårt att samla utbudet av utbildningar. Redan på det gamla Sveriges Turistråds tid i slutet av förra århundradet hade man årligen en genomgång av de utbildningar som fanns till buds, vilket publicerade i en skrift för hugade intressenter. I samband med att Turistrådet lades ner 1992 tog vi med tidningen Hit&Dit, sedermera namnändrad till Turism&Resor över uppgiften att varje år publicera en utbildningsbilaga. Här redovisades de utbildningar vi kunder identifiera från TRAC-, YH-utbildningar, gymnasier, folkhögskolor till högskolor och universitet. 

När vi 2014 moderniserade vår utgivning från papperstidning till distribution via webben kom utbildningsbilagan att bli bortglömd. Vi fick då en påstötning från branschens lärarförening STU, Sveriges turismutbildningar som gärna ville att vi skulle fortsätta att informera om tillgängliga branschutbildningar. 

Så här är årets senaste nyheter när det gäller utbildningar i turism. Självklart finns det utbildningar som gränsar till ämnet som vi valt att inte ta med. Bland annat finns det inom hotell och restaurang ett stort antal utbildningsmöjligheter för kockar, barmästare mm, som vi inte tar upp här men som lätt kan hittas av den som botaniserar bland exempelvis YH-myndighetens och andra utbildningsanknutna hemsidor.


Ladda ner pdf

Publicerad 2016-03-05