ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Aktiv marknadsföring säljer Tysklandsturismen

Med 80 miljoner utländska gästnätter och en tillväxttakt på ca 5 procent går det bra för tysk turism. Liksom i Sverige gör man jämförelsen med andra tunga ”basindustrier” och faktum är att turismen i den tyska ekonomin är större än den samlade tyska bilindustrin.

Världens turism uppgår till ca 1 miljard och av det hamnar ca 60 procent i Europa.Till Tyskland kommer 90 procent av turisterna från andra europeiska länder,främst från grannländerna Holland och Schweiz. Affärsresandet är en viktig andel av turismen som under många år har varit världens ledande när det gäller internationella branschmässor och där konferenser även belägger en tung del av de internationella gästnätterna. 

Från USA som som är den största marknaden utanför Europa tar man emot ett stadigt ökande antal turister som det senaste året representerar totalt 5,6 miljoner gästnätter. Och antalet från Kina ökade samtidigt med 500.000 gästnätter till siffran totalt 2.5 miljoner. Totalt står länderna utanför Europa för en ökning av tysk turism på hela 11 procent.

Även Sverige är en stor och ökande marknad från vilket hela 1 miljon resenärer årligen besöker Tyskland som ger ca 1,8 miljoner gästnätter och en ökning på 4 procent att jämföra med ökningen i världsturismen på dryga 3 procent. De svenska turisterna är visserligen frekventa i gränslandets ”Bordershopar” och längs Autobahn. Men allt fler upptäcker den tyska gästfriheten, det billiga boendet, naturen, kulturen och shoppingen i städer som Berlin och Hamburg. För att inte tala om den tyska traditionen med julmarknader. 

Workshop en viktig konkurrensparameter.

Till årets workshop i Magdeburg hade samlats ca 1.000 besökare. Den tyska turistorganisationen GZT har satt ett tak på antalet tyska aktörer på workshopen till drygt 300 stycken. Det är etablerade boendeanläggningar, transportörer, liksom upplevelser och andra aktuella och viktiga publiklockande, turistiska evenemang.

Till workshopen har man årligen bjudit in ca 500 aktiva köpare och arrangörer, från i år hela 44 länder. Dessutom inser man att workshopen med sitt omfattande program av pre- och posttours i den tyska turismen, ger ett unikt tillfälle att sprida information och skapa rubriker världen runt, i internationella media. Så därför bjuds årligen in 250-300 internationella mediarepresentanter att bevaka och rapportera från evenemanget. En väl organiserad presskonferens sätter den tyska turismen och den regionala arrangören på kartan och möjligheterna för media till egna intervjuer och research är obegränsade vid besöket.

Workshopen pågår med arbetsplena och spektakulära kvällsprogram i tre dagar.

I den tyska marknadsföringen av sin turism har man insett att det krävs mer än att synas i moderna digitala medier. En säljaktivitet på viktiga marknader där arrangörer och återförsäljare ständigt finns i nätverket, toppas av den årliga workshopen. Här görs årets affärer upp med etablerade samarbetspartners och här ges chansen för såväl säljare som köpare att informeras och knyta nya kontakter. Liksom för media att få en årlig uppdatering i vad landet har att erbjuda turistiskt.

Runt om i världen är workshopen en viktig konkurrensmetod att föra fram landets nationella turism. Dags för Visit Sweden att lyfta blicken från sin digitala horisont och i ett samarbete med lokala aktörer utveckla insatserna för aktiv personlig försäljning och massmediabevakning. En nödvändig prioritering av insatsen på en hårt konkurrensutsatt världsmarknad.

 

Publicerad 2016-04-28