ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Swedish Workshop växer

Äntligen har den svenska turistindustrin med Visit Sweden  som arrangör kommit fram till att man måste visa upp sig för världen med en säljande workshop. Med ett alltid aktivt Smålands Turism som medarrangör arrangerades workshopen i Jönköping i slutet av april. Hundratalet köpare och arrangörer från 17 länder hade hörsammat inbjudan och lika många aktörer från den svenska turismen hade samlats för att visa upp sig och göra affärer på den hårt konkurrensutsatta turistiska världsmarknaden.

Det är på tiden att den svenska turismen får ett forum för information och försäljning av vår turism, mot den globala proffsmarknaden. Runt om i världen är workshopen en självklarhet när det gäller att kommersiellt synas i omvärlden. I USA samlar PowWow årligen 5.000 säljare, köpare och representanter från media, för att visa upp och sälja sin turism. Flertalet större länder i världen krigar om köpare och medias uppmärksamhet på liknande workshop-aktiviteter. Den tyska GTM, franska Atout-France med flera, liksom vår granne i Norge har i flera år sålt sin turism med framgångsrika workshopar. I Tyskland samlas årligen 1000-talet köpare, säljare och mediafolk, ca 350 säljare, ca 500 köpare, i år från 44 länder och över 250 utländska journalister för att göra affärer och rapportera om landets turistiska evenemang och nyheter.Pre- och post-tours visar upp landet och den för året inbjudande staden och regionen bjuder på utflykter och påkostade kvällsarrangemang med lokalinspirerad mat,dryck och underhållning.

Sverige kan!

De hundratalet köparna I Jönköping, hade i år chansen att se sig om i landet i såväl pre- som posttours arrangerade från Skåne till norrländska Umeå, från Stockholms skärgård till Västkusten. Från Gävleborg, Västmanland och Örebro till Södermanland och Östergötland.

Men naturligtvis hade Småland ett eget digert program med design-, äventyr- och hike&bike-upplevelser.

Dessutom hade man lyckats att samla ett representativt utbud av svenska turistprodukter med regionala och lokala destinationer, attraktiva hotell, upplevelser som cykling, muséer, båtturer och företeelser som Icehotel, Nobelmuseet, Tom Tits experiment, Vasamuseet. Trähotellet, Stora sjöfallet och mycket annat av unik och svensk turism.

Tyvärr hade arrangörerna missat en överallt på internationella workshopar självklar företeelse - att bjuda in internationella mediarepresentanter. Här har man chansen att nå ut i mediavälden med spännande beskrivningar av svensk turism. På samma sätt som köpare möter säljare och gör affärer kan journalister vid en workshop, hitta spännande uppslag till nyheter och reportage som visar upp svenska turism på världsmarknaden.

Det är uppenbart att den småländska workshopen varit ett framgångsrik exempel på nödvändigheten att gå vidare från digitala media till aktiv personlig försäljning, när det gäller svensk turism. Vi väntar därför på en årligt utvecklande fortsättning.        

Publicerad 2016-05-02