ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Cykling sommarens stora satsning på Idrefjäll

Cykling är en stor fritidsaktivitet i hela världen. Nu har trenden kommit på riktigt även till Sverige. Förutom Downhill som funnits några år har nya cykelleder främst i sydsverige invigts och runt dessa uppstår turistisk infrastrukturs boende, mat, uthyrning och service.

En vinteranläggning som insett att cykeln kan lyfta beläggningen på sommaren är Idrefjäll. Inför årets barmarkssäsong finns ett digert utbud av cykelupplevelser för alla men med familjen i centrum. Inspiration har hämtats från USA, Wales och Skottland och sommaren bjuder på fler anlagda Cross countryleder, nya teknikområden, fler cykelprogram och utökad service för cyklister. Allt skapat med och i Idrefjälls natur.

Förutom cykelleder i olika svårigheter - klassade med samma färgskala som slalombackar - har man anlagt teknikområden och barnområden med cykeln i centrum. Kvalificerade ledare och instruktörer finns på plats som ger tips för såväl nybörjare som för de redan etablerade. Här finns fjällturer, hoppanläggningar och servicestationer för enklare reparationer. Och för att alla ska vara med har man särskilda cykelprogram för kvinnliga hojare.

Med den popularitet som cykeln fått de senaste åren är det troligt att fjällens skidanläggningar kan locka nya gäster. Idre fjäll är som vanligt tidigt i startgroparna.  

Publicerad 2016-05-26