ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Priskrig drar turister till Gotland

Efter två år med igångsättningsproblem har i sommar ”Gotlandsbåten” kunnat konkurrera med färjorna från Destination Gotland. Färjelinjen har med sin katamaran trafikerat Visby från Västervik och Nynäshamn.

Enligt entreprenören och initiativtagaren till den nya färjelinjen Pigge Werkelin har man under högsäsongen tillfört ca 17 procent av trafiken till ön. Ett viktig bidrag till Gotlands under några år, sviktande ekonomi.

Rederiet ägs främst av 180 på ön boende personer. Syftet med den nya linjen är främst att med lägre priser locka nya turister till ön. Gotlänningarnas speciella villkor för resor till och från fastlandet får fortsättningsvis hanteras av det skattesubventionerade rederiet Destination Gotland.

Att den nya färjelinjen haft betydelse för turismen på ön kan man konstatera. Flera turistföretag har haft upp till 50 procentiga ökningar i beläggning vilket också var syftet. Gotlandsbåten har kunnat konkurrera med 10 till 50 procent lägre priser på resan något som haft till följd att även Destination Gotland tvingats delta i priskriget.

Dagens Gotlandsbåten tar 900 passagerare men bara 200 personbilar. Planen för det nya rederiet är att fortsätta sin sommartrafik och inom ett par år komplettera med flera färjor och enligt Pigge Werkelin gärna med en linje även från Gotland till Finland och Estland. 

Publicerad 2016-08-24