ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Sveriges campingföretagare 50 år

När semestern i Sverige blev allmänt spridd på 40-50-talet började tälten slås upp på kommunernas badplatser. Camping blev en växande fritidssysselsättning.

Behovet av service i form av toaletter och renhållning väckte frågan om organiserade campingplatser och i slutet av 60-talet togs initiativet till en samlande branschorganisation. Redan då insåg man behovet av utbildning och att skapa ett system för hantering av campinggästerna med bland annat det nya campingkortet.

Gemensam marknadsföring för boendealternativet skapade den första campingkatalogen och lobbyingverksamheten mot den offentliga sektorn började visa resultat. I början av 80-talet distribueras ”campingkatalogen” i miljonupplaga, årligen. Och campingkortet utgör basen för branschorganisationens verksamhet och utvecklades till ett betal- och kreditkort på 90-talet.

1993 har SCR 527 medlemmar och ingår som delägare i den svenska turistorganisationen Next Stop Sweden - föregångaren till dagens Visit Sweden. Under 90-talet  ges campingkatalogen ut även på engelska, tyska, holländska, franska och italienska och hamnar även på nätet under domänen Camping.se. Vid mlllennieskiftet har campingkortet blivit internationellt med 1,8 miljoner innehavare. Idag har SCR sitt huvudkontor mitt emot Liseberg där man vid årets stämma kommer att fira organisationens 50-årsjubileum med över trehundra deltagare.

Förutom spännande seminariepass bjuds på en temadag med branschens historia, nutid och framtid. Som naturligtvis avslutas med en värdig bankett fylld med underhållning av kända artister.

 

Så grattis till 50-årsjubileet.

Publicerad 2017-03-22