ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Kungliga Djurgården en av världens största turistattraktioner

Redan på 1400-talet blev ”Valmundsön” uppmärksammat av dåtidens kungligheter. Då främst som ett område för den kungliga jakten. Ön och en stor del av landet längs den norra sidan stängslades för att hålla hjortar och annat vilt inne för den kungliga jakten och det kungliga hushållet. Fram på 1700-talet under Gustav IIIs tid öppnades området för huvudstadens människor, men först något hundratal år senare togs stängslet bort runt Kungliga Djurgården. 

Men intressant att notera är att ön då genom landhöjningen inte längre var en ö. Dock lät den förste Bernadotten gräva Djurgårdsbrunnskanalen och bygga broar i det  område som idag är en av världens stora turistattraktioner.

Här grundades Skansen en av Europas största friluftsmuseum med nära 200 byggnader från Sveriges alla hörn liksom en fauna av våra nordiska djurarter. Genom åren har ett antal stora utställningar lockat besökare från världens alla hörn och i dag är ön och stränderna längs Djurgårdsbrunnskanalen platsen för flertalet av huvudstadens alla museer, restauranger nöjesarrangemang och andra sevärdheter.

 

Ett samarbete om turism

Förutom att den nationella parken sköts av en egen förvaltning har man sedan några år skapat ett samarbete mellan Djurgårdens attraktioner. 45 restauranger museer, hotell, nöjesparker arbetar i dag tillsammans för att skapa uppmärksamhet, utveckling och turism kring namnet ”Royal Djurgården”. Redan i dag är verksamheten enormt publikdragande med ca 15 miljoner besökare årligen - en publikmässigt större attraktion än den världskända jämförelsen ”Kinesiska Muren”. 

På några års sikt planeras investeringar i mångmiljardklassen och en ökning till 20 miljoner besökare.

PR och marknadsföring samordnas av Royal Djurgårdens kansli, liksom frågor om långsiktig hållbarhet och utbyggnad av infrastruktur för att hantera det ökande antalet gäster. Under kort tid har man skapat en gemensam grafisk profil och sjösatt det nya varumärket ”Royal Djurgården”.

Förutom kultur, nöje, kunskap och tradition ska varumärket spegla Nationalstadsparken i den urbana huvudstaden som en grön lunga med en natur av 800 blommande växter, 100-talet häckande fågelarter och 1200 sorters skalbaggar, frisk luft i maritim natur.

 

På programmet står en ökad besöksfrekvens under årets mörkare dagar. Så den som nu tar en tur  till Royal Djurgården kommer att mötas av upplysande ljusinstallationer på vägar och i naturen, spännande utställningar, evenemang, upplevelser, bekvämt boende och god mat.  

Publicerad 2017-11-21