ANNONS
T&rs logotype Turism&Resor - Hit&Dit
Prästgården Kårstaby
SE-18696 Vallentuna
info@turismoresor.com

Ansvarig utgivare och redaktör
Bengt Meder
070-4153085
bengt@turismoresor.com

Utgivare
Turlådan AB

Annonsbokning
Bengt Meder
bengt@turismoresor.com
070-4153085
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
070-7106256

Prenumerationsärenden
pren@turismoresor.com

Faktureringsärenden
faktura@turismoresor.com

Tips, idéer eller synpunkter?
Har du idéer om reportage som du vill läsa i din branschtidning eller annat som du vill tipsa oss om?
Tidningen är öppen för debatt i alla frågor som rör branschen.
Sänd ett mail till:
red@turismoresor.com

Webmaster
Camilla Boquist
camilla@ladan.se
© Turlådan AB

Konshallen Artipelag vann Stora Turismpriset 2017

 I konkurrens med 17 inskickade förslag från hela landet om äran och pengarna i Stora Turismpriset vann i år en konsthall. Artipelag ligger i vacker skärgårdsmiljö några mil utanför huvudstaden. 

Enligt Tillväxtverket som utser juryn ska vinnande kandidat uppfylla följande kriterier;”förnämliga insatser, nytänkande, internationalisering , kvalitet och hållbarhet, för att utveckla turismen i Sverige”. 

 

Årets motivering löd;”Artipelag är en aktör som med mod och passion, i harmoni med naturen, under kort tid etablerat sig som en av de mest respekterade konsthallarna i Norden.”

- I år har vi haft många starka kandidater som bidrar till att göra Sverige till en enastående destination. Vinnaren är en aktör som med hög kvalitet lyckats locka besökare från hela regionen. Samtidigt har aktören etablerat sig som en internationellt erkänd konsthall”, säger Cecilia Schelin Seidegård, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och landshövding i Gotlands län.

Bland årets övriga kandidater hittar man  ICEHOTEL, troligen en av den svenska turismens internationellt mest uppmärksammade  anläggningar. Höga Kusten - ett av landets världsarv. Dessutom Sveriges mest besökta besöksmål Gekås i Halland med 5 miljoner besökare med mångmiljardomsättning och eget incoming direktflyg från bland annat Norge.

Det finns all anledning att imponeras av konsthallen Artipelags framgångar, verksamhet och miljö. Men som främste exponent för utvecklingen av turismen i Sverige fanns flera värdiga alternativ i årets kandidatlista:

 

Svenska kulturpärlor, ICEHOTEL 365, Snötåget / Inlandsbanan, Isaberg Mountain Resort, Musselbaren, Sågarbo Herrgård Stuguthyrning, Hotell Hulingen, Gekås, Sjöstugans Camping i Älmhult, de Wilde Outdoor, Dragsö Camping & Stugor, Skåneleden / Region Skåne, Gotland Sports Academy, Sun Dance Ranch, Hotell Lappland och Höga Kusten Destinationsutveckling / Höga Kusten Turism.

Publicerad 2017-12-12